Green Cleaner ULTRA

Green Cleaner ULTRA is een vloeibaar biologisch reinigingsmiddel op basis van organische moleculen. Het verwijdert groene aanslag. Green Cleaner ULTRA heeft een zelfreinigend effect zonder schoonmaken. Er komt geen zware hogedruk- of stoomreiniger aan te pas. Breng het product eenvoudig aan en de natuur doet de rest! Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het enkele dagen duren voordat het gewenste effect is bereikt.

 

Toepassing

  • Terrassen en opritten: klinkers, tegels, tropisch hardhout.
  • Blauwe hardsteen: dorpels, grafzerken.
  • Tuinmeubels: teak, kunststof, metaal.

 

Online bestellen

 

Voor & na foto's

 

Gebruiksaanwijzing

Unieke eigenschappen

  • Zelfreinigend effect.
  • Werkt langdurig en preventief.
  • Biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk..

 

Biologische vervuiling
Bacteriën en algen veroorzaken een biologische vervuiling op terassen, opritten, blauwe hardsteen en tuinmeubels. Deze vervuiling hecht zich vast aan het oppervlak. De weersomstandigheden en vooral regenval en oppervlaktecondensatie werken de vervuiling in de hand. Daardoor kunnen groene en grijze aanslag, mossen, korstmossen en zelfs planten ontstaan.

 

Risico op beschadigingen
In het begin is de biologische vervuiling voornamelijk een esthetisch probleem. Naarmate de vervuiling toeneemt, verhoogt echter ook het risico op beschadigingen. Zo kunnen mossen aanzienlijk veel vocht vasthouden. De materialen van het oppervlak zuigen dit vocht voortdurend op, met alle nadelige gevolgen van dien. Mossen kunnen eveneens leiden tot een versnelde verwering van het oppervlak en microscheurtjes met zich meebrengen.

 

Resultaat na 3 dagen
Green Cleaner ULTRA is een vloeibaar reinigingsmiddel op basis van organische moleculen. Die moleculen kunnen de aanhechting van een biologische vervuiling op buitenoppervlakken afbreken. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat er een drietal dagen na de verneveling van het product een reinigingseffect optreedt. Bovendien stelt het onderzoek vast dat de verschillende oppervlakken geen zichtbare beschadiging hebben opgelopen.

Gebruik geen azijn, javel of zout

De Europese lidstaten hebben in december 2017 beslist om de vergunning van glyfosaat – beter bekend onder de productnaam Roundup – met vijf jaar te verlengen. Het volgens het IARC (Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek) 'waarschijnlijk kankerverwekkende' onkruidbestrijdingsmiddel blijft dus zeker nog even op de markt.

 

Alternatieve middeltjes
Door de mogelijke negatieve gezondheidseffecten van glyfosaat gaan heel wat tuiniers op zoek naar een alternatieve methode. Ze komen meestal uit bij azijn, javel of zout. Maar het inzetten van die huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen onkruid is geen goed idee. Dergelijke alternatieven zijn immers ook schadelijk voor de natuur.

 

Azijn schaadt
Pesticidenexperts waarschuwen: azijn en onkruidverdelgers op basis van azijnzuur zijn schadelijk voor waterorganismen. Je mag ze dus niet gebruiken in de buurt van waterlopen, afvoerputjes en riolen. Azijn is evenzeer schadelijk voor bijen, dus pas het middel niet toe in de nabijheid van bloeiende planten.

 

Javel is giftig
Eigenaars van een tuin en terras kiezen ook voor javel en dan nog vaak voor de meest geconcentreerde variant. Dat is een bijzonder slecht idee want de actieve stof natriumhypochloriet is zeer giftig voor al het leven in het water en de bodem. Voor jezelf is het eveneens schadelijk bij inademing en bij aanraking met de huid. Sterk af te raden, dus.

 

Zout verzilt de bodem
Zout lijkt onschuldig, maar regelmatig gebruik doet de bodem verzilten. Het gevolg is dat alleen zoutminnende planten overleven en het aantal plantensoorten daalt. Bovendien zorgt zout voor een fysiologisch droog milieu, ook al is er geen sprake van werkelijke droogte.

 

Onkruidgroei voorkomen
Wie onkruid weg wil, heeft alternatieven zonder ongewenste bijwerkingen. Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) geeft een aantal tips. Vooral het voorkomen van onkruidgroei is belangrijk. Beperk daarom de oppervlakte van je terras, oprit en paadjes. Maak je terras bijvoorbeeld niet groter dan nodig is. Zet planten op plaatsen waar anders onkruid zou groeien. Borstel of hark regelmatig. Verwijder onkruid manueel met een hak of krabber. Heet water uit de keuken, bijvoorbeeld kookvocht van de aardappelen, kan je over onkruid gieten. Ook antiworteldoeken en onkruidbranders zijn methoden die hun efficiëntie al hebben bewezen. Let wel, branden is niet zonder gevaar in droge omstandigheden.

 

Wie ecologische onkruidbestrijdingsmethoden omarmt, geeft dan ook de voorkeur aan Green Cleaner ULTRA, het vloeibaar biologisch reinigingsmiddel van Gevelco op basis van organische moleculen.